Rondkomen met weinig geld heeft iedereen wel eens. Maar soms is het nét niet genoeg, ook voor mensen met werk. Bijvoorbeeld door onverwachte ziektekosten, een kapotte wasmachine of koelkast, even geen opdrachten als ZZP-er, het salaris wordt te laat betaald of het loopt mis door een andere tegenslag. Veel mensen hebben hier mee te maken. Vaak is er tijdelijke ondersteuning mogelijk bij (dreigende) financiële problemen. Op Geldcheck033.nl is alle hulp in Amersfoort gebundeld.

Snel en anoniem checken

Met de geldcheck kunnen mensen met een (tijdelijk) laag inkomen lezen hoe zij een financiële bijdrage, ondersteuning of advies kunnen aanvragen. Zij kunnen in de check direct zien op welke regelingen zij recht hebben. Ook staat er een overzicht met regelingen en mogelijke ondersteuning er in de stad aanwezig is, wanneer je hier gebruik van kunt maken en hoe je daarvoor contact kunt opnemen. Sommige regelingen kunnen ook direct via Geldcheck033 worden aangevraagd met DigiD.

Samenwerkende organisaties

Geldcheck033.nl is een samenwerking van zo’n 25 organisaties in de stad. Wanneer iemand bij één organisatie binnen stapt, dan kunnen zij gemakkelijk laten zien welke regelingen er bij de andere organisaties in de stad zijn. Samen willen we mensen met een laag inkomen in de stad helpen en financiële problemen voorkomen of verlichten. De informatie over geldcheck kun je vinden in Ontmoetingscentrum De Herberg. Bovendien zijn er regelmatig ervaringsdeskundige aanwezig die je verhaal herkennen.